ARRIBA A MANACOR L'ESPECTACLE "MÚSICA MA(g)ESTRO DEL BARÍTON PABLO LÓPEZ

El diumenge que ve dia 30 d'abril a les 19.30 h. es podrà gaudir a s'Agrícola d'un fenomenal espectacle pensat per a tots els públics, concretament per a famílies senceres, muntat pel baríton Pablo López.
Es tracta de “Música, ma(g)estro”, una obra original del compositor Domenico Cimarosa (1749-1801), un músic de gran èxit a nivell europeu en el seu temps. El títol era Der Kapelmeister (el mestre de capella), és a dir l'ofici de músic de major experiència i ofici. El mestre de capella era l'encarregat de totes les fases de la producció musical, des de la composició fins a la gestió dels assajos, l'ensenyament dels músics i la preparació dels espais i dels instruments.
L'obra pretén donar a conèixer els problemes i dificultats que té el mestre de capella, o bé un director d'orquestra perquè cada músic interpreti la seva partitura. És una obra metaoperística que es pot relacionar amb obres de Mozart (per exemple die Schauspieldirektor), Salieri (Prima la musica, poi le parole) o Haydn (la Canterina). Una vegada aconseguit que l'orquestra soni com a tal, el director es decideix a escoltar com sona la seva darrera composició.
Pablo López neix a Palma de Mallorca. Comença els estudis de cant i teatre amb Sylvia Corbacho i Maurici Gallardo respectivament al Teatre Principal de Palma. Simultàniament obté el títol de mestre especialista en educación músical per la UIB. L’any 1999 es trasllada a Barcelona per a llicenciar-se en art dramàtic a l’institut del teatre i posteriorment cursa la llicenciatura de cant a l’ESMUC amb la soprano Enedina Lloris.

La seva activitat professional es centra bàsicament en la música escènica, on ha cantat els rols de Don Alfonso (così fan tutte), Don Pasquale, Belcore i Dulcamara (elisir d’amore), Uberto (serva padrona), Bartolo (de les noces de Figaro i del barber de Sevilla), Sparafucile (Rigoletto), Colline (la Bohème), Colas (Bastian und Bastienne), Pascual (Marina), Marcel (el timbaler del Bruc) i Simpson (la tabernera del puerto).
Ha estrenat les òperes Religión Porteña (M. Annunziata), El dubte de Leonora (E. Ferrer), Sort (D. Antolí), Un futur esplèndid (A. Sardà), Romança sota la lluna (Ll. Melo) i la reestrena mundial de l’òpera the magic opal d’Albéniz a l'Auditorio Nacional de Madrid.
Dintre del món de la música sacra ha cantat els réquiems de Mozart, Verdi i de Fauré, la IX simfonia de Beethoven, la passió segons sant Joan De Bach i l'stabat mater de Rossini.
Des de fa més de 10 anys canta les òperes La petita flauta mágica i Allegro Vivace (dirigides per comediants) i el Superbarber (dirigida per tricicle), dintre de la programació infantil del Gran Teatre del Liceu, amb les quals també realitza gires per tota Espanya.
Paral.lelament a la vessant de cantant, desenvolupa una contínua activitat com a director d'escena, havent dirigit, entre d'altres els títols Barberillo de Lavapiés, Turandot, Rita, La Revoltosa, La Traviata, Marina...
Com a complement de la seva activitat lírico-escènica, exerceix la docència al Conservatori Superior de les Illes Balears, a on imparteix l'assignatura d'escena lírica.
L'any 2016 crea la seva pròpia companyia d'òpera, Diabolus in Musica amb la que crea dos espectacles, MUSICA MAgESTRO i OPERÀMIDA, amb els que realitza a la seva primera temporada, més de 150 funcions a les Balears i a la Península.