REBEM DE NOU LA VISITA DEL DR AMENGUAL

Carles Amengual i Vicens, expert en medicina homeòpata, molt ben considerat en tot el món, és llicenciat en Biologia per la Universitat de les Illes Balears, en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya, en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, en Estudis d’Àsia Oriental per la Universitat Oberta de Catalunya, i en Ciències Religioses per la Facultat de Teologia de Catalunya. És especialista en Homeopatia, en Acupuntura i en medicina tibetana, a més de ser tot un expert en plantes medicinals.
Ha estat president de la Acadèmia Homeopàtica de Barcelona entre els anys 1991 i 1999, i de la Liga Medicorum Homeopathica Internationalis entre el 2001 i el 1004. Així mateix, ha estat Director Acadèmic Màster en Medicina Homeopàtica (UB) entre els anys 1995 i 1999.
Entre les seves publicacions destaquen Medicina Hoemopática (Libros Cúpula), Gloses i plantes medicinals (Olañeta Editor), Tradicions de les Illes Balears (Edicions de Turisme Cultural) i recentment acaba de publicar L'Hort de les Rondalles Mallorquines (Edicions Documenta Balear). Aquest passat mes de juliol va defensar la seva tesi Flora Medicinal de les Illes Balears (UIB), dirigida pel Dr. Leonardo Llorens Garcia.
Ha intervingut en infinitat de conferències, col·loquis i convencions sobre la medicina homeopàtica de la qual és un gran defensor, encara que considera que la medicina convencional i la homeòpata poden ser complementàries i pensa que és qüestió de temps que les dues pràctiques s’integrin. El doctor Amengual, que ha viatjat per països de tot el món, també és especialista en acupuntura, domina set idiomes i practica varies tècniques d'arts marcials. De fet, és professor de Chi Kung terapèutic (Shaolin Training Center, Instituto Internacional de Qi Gong).
Aquesta setmana, el divendres 27 a les 20.15h, ens vindrà a parlar de l'evolució de la medicina amb una conferència que té com a títol “Ars longa, uita breuis. La salut ahir i avui”. 

Justament la sala de s'Agrícola està tota vestida de tardor amb l'exposició “Arbres, soques i branques” del pintor Esteva Andreu inaugurada el passat dissabte, 21 d'octubre. Esteve Andreu, alumne de l'escola de pintura de Catalina Artigues, ha exposat de manera individual a la Fundació Verge Trobada de Manacor, i de forma col·lectiva al Centre Cultural de Porto Cristo. És la primera vegada que exposa a la sala de s'Agrícola. La inauguració de la mostra va ser tot un èxit de públic. Cal recordar que l'exposició es podrà visitar fins el dia 3 de novembre.