MÚSICA LLEUGERA COM LA BRISA


El diumenge 18 teníem cita amb la música. El «Trio del Vent», formació que precisament ha triat aquest nom perquè les peces que selecciona per a aquesta formació de veu, arpa i oboè han de crear la imatge del vent que mou branques i que fa onejar els sembrats.
Amb un programa molt variat, molt divers i alhora molt ben combinat es mesclaven romanticisme amb barroc i amb actualitat del s. XXI d’una manera harmoniosa. La cantant manacorina Maria Rosselló, ben coneguda de tots, no havia actuat en cap ocasió a s’Agrícola, ni tampoc M. Assumpció Janer, que tocava l’harpa. Qui ja havia passat per la nostra sala de concerts era Joan Rodríguez Zarzo, que fa dos anys ja havia interpretat un virtuós programa acompanyat al piano per Andreu Riera. Molt bona tria de repertori i excel·lent qualitat dels intèrprets.
El programa va ser aquest:
-Deux préludes romantiques Marcel Tournier

-Pièce en forme de habanera Maurice Ravel

-Siciliana Johann Sebastian Bach ( de la sonata en Mib Major BWV 1031)

-Laschia ch’io pianga (de l’òpera Rinaldo) G. F. Haendel

-Ombra mai fù ( de l’òpera Serse) G. F. Haendel

-Tres Haikus:
·Pinzell i tinta, abraç
·Matí de blaus...
·Nua expressivitat....
amb música de Biel Oliver/ haikus de Víctor Andreu

-Vou veri vou mariner, música de Biel Oliver/ poemes de Guillem D’Efak

-Entr’acte Jacques Ibert

-Dorm petit Biel Oliver

-La Profecia, música de Biel Oliver/ poema de Josep M. Llompart

-Morgen! R. Strauss/John Henry Mackay

-Tres cançons mallorquines:
·Cançó de ximbomba de Pollença
·No ni nó
·Cançó de ximbomba de Manacor
música tradicional, amb arranjaments de Biel Oliver

-Une flûte invisible Camille Saint-Saëns
Amb una sala plena de gom a gom, el públic va vibrar des de les primeres notes fins al final. La veritat és que també és molt d’agrair poder comptar amb la presència del mateix compositor d’algunes de les peces, Biel Oliver, que, a banda de presentar cada peça, va explicar algunes curiositats i anècdotes relacionades amb la tria de determinats poemes en el moment de fer les seves composicions, o també l’oportunitat d’haver pogut conèixer personalment el poeta Josep Maria Llompart. La gent assistent va fer molt de cas als músics, que no tengueren altre remei que, una vegada acabat el concert, tornar a sortir perquè no s’aturaven els aplaudiments, i interpretar un bis, que fou el Vou veri vou mariner de Guillem d’Efak.